Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Технологія гостинності в туризмі
Major: Туризм
Code of Subject: 6.242.01.E.89
Credits: 4
Department: Туризм
Lecturer: Недзвецька О.В.
Semester: 6 семестр
Mode of Study: денна
Learning outcomes:
Знання основних суспільних чинників, що стимулюють або гальмують розвиток туризму в суспільстві, тенденції розвитку туризму на відповідних етапах, хронологію основних етапів та подій в історії розвитку гостинності в туризмі залежно від розвитку науково-технічного прогресу, розвитку освіти культури в суспільстві.
Required prior and related subjects:
Організація готельного господарства; Організація ресторанного господарства.
Summary of the subject:
Поняття і зміст гостинності у давніх культурах та еволюція традицій гостинності. Розвиток готельної справи та послуга розміщення туристів в індустрії гостинності. Ресторанний бізнес і основні види гостинності харчування. Гостинне середовище дозвіллєвих інститутів і туризм. Святкування та видовища як складова культури гостинності в туризмі.
Recommended Books:
1. Бабарицька В. К. Організація туризму: Навч. посіб. / В.К.Бабарицька., О.О. Любіцева — Ч. 1. — К.: ВЦ “Київський ун-т”, 1998. — С. 82.
2. Русавська В.А. Гостинність в українській традиційній культурі : навч. пос. / В.А. Русавська – К.: «Видавництво Ліра-К», 2016. – 280 с.
3. Уокер Дж. Р. Введение в гостеприимство: учебник / Дж. Р. Уокер; пер. с англ. - М.: ЮНИГГИ, 1999. - 463 с.
2. Русавська В.А. Гостинність в українській традиційній культурі : навч. пос. / В.А. Русавська – К.: «Видавництво Ліра-К», 2016. – 280 с.
3. Уокер Дж. Р. Введение в гостеприимство: учебник / Дж. Р. Уокер; пер. с англ. - М.: ЮНИГГИ, 1999. - 463 с.
Assessment methods and criteria:
• Поточний контроль (40%) — лабораторні заняття, практичні заняття, усне опитування, контрольна робота.
• Підсумковий контроль (60%) — диференційований залік.
• Підсумковий контроль (60%) — диференційований залік.