Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Стандартизація і сертифікація в туризмі
Major: Туризм
Code of Subject: 6.242.01.E.93
Credits: 4
Department: Туризм
Lecturer: доц. Чорненька Н.В.
Semester: 7 семестр
Mode of Study: денна
Learning outcomes:
знання основних положень державної системи стандартизації України у частині туристичних і готельних послуг; нормативних документів, що стосуються сертифікації туристичних і готельних послуг; порядок, методи, схеми сертифікації, а також перелік характеристик, що підтверджуються під час акредитації чи атестації.
Required prior and related subjects:
Основи туризмознавства, Правове регулювання туристичної діяльності, Організація підприємницької діяльності в туризмі, Планування діяльності організацій турбізнесу.
Summary of the subject:
Загальні відомості про стандартизацію та сертифікацію. Основні положення державної системи стандартизації. Організація робіт із стандартизації і загальні вимоги до стандартів. Правила і схеми проведення обов’язкової сертифікації туристичних і готельних послуг.
Recommended Books:
1. Шаповал М.І. Основи стандартизації, управління якістю і сертифікації: Підручник. / М.І. Шаповал. – 3-тє вид., переробл. і доп. – К.: Вид-во Європ. ун-ту, 2002. – 174 с.
2. Козловський Є. В. Правове регулювання туристичної діяльності [текст] : навч. посіб. / Є. В.Козловський. – К. : «Центр учбової літератури», 2015. –272 с.
3. Галасюк С.С. Стандартизація, сертифікація туристичних послуг та ліцензування туристичної діяльності : навч. посібник / С.С. Галасюк. – Одеса : Астропринт, 2011. – 234 с.
2. Козловський Є. В. Правове регулювання туристичної діяльності [текст] : навч. посіб. / Є. В.Козловський. – К. : «Центр учбової літератури», 2015. –272 с.
3. Галасюк С.С. Стандартизація, сертифікація туристичних послуг та ліцензування туристичної діяльності : навч. посібник / С.С. Галасюк. – Одеса : Астропринт, 2011. – 234 с.
Assessment methods and criteria:
• Поточний контроль (30 %) — практичні заняття, усне опитування, контрольна робота
• Підсумковий контроль (70%) — диференційований залік
• Підсумковий контроль (70%) — диференційований залік