Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Технологічна практика

Спеціальність: Біотехнології та біоінженерія
Код дисципліни: 6.162.00.O.71
Кількість кредитів: 3
Кафедра: Технологія біологічно-активних сполук, фармації та біотехнологія
Лектор: доц. Марінцова Наталія Геннадіївна, доц. Курка Марія Северинівна
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: заочна
Результати навчання:
- знати основні правила безпечного ведення біотехнологічного процесу, особливості застосування та принципи роботи різних апаратів і процеси, що відбуваються в кожному з них;
- знати санітарні та екологічні вимоги до біотехнологічних виробництв, методи забезпечення та контролю асептики в біотехнологічній промисловості;
- вміти застосовувати отримані теоретичні знання про використання мікроорганізмів на основних біотехнологічних виробництвах фармацевтичного, харчового, сільськогосподарського, екологічного спрямування;
- вміти аналізувати якість кінцевих продуктів та специфіку їх отримання.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Пререквізити:
- Загальна біотехнологія, частина 1,2;
- Процеси та апарати біотехнологічних виробництв;
- Гігієна та асептика.
Кореквізити:
- Математичне моделювання мікробіологічних процесів;
- Автоматизація та управління біотехнологічним виробництвом.
Короткий зміст навчальної програми:
Виробничий технологічний процес. Біотехнологічна схема виробництва. Матеріали основних апаратів і процеси, що відбуваються в кожному з них. Технологічна схема виробництва, вплив умов при проведенні технологічного процесу на можливість утворення і характер побічних процесів і відходів виробництва, їх використання. Контроль технологічного процесу.
Рекомендована література:
1. Технологічне обладнання біотехнологічної і фармацевтичної промисловості: підручник [для вищ. навч. закл.] / М. В. Стасевич, А. О. Милянич, Л. С. Стрельников, Т. В. Крутських, І. Р. Бучкевич, О. І. Зайцев, І. О. Гузьова, О. П. Стрілець, Є. В. Гладух, В. П. Новіков. – Львів: «Новий Світ-2000», 2016. – 410 с.
2. Общая технология микробиологических производств / М. С. Мосичев, А. А. Складнев, В. Б. Котов.–М.: Легкая и пищевая промышленность, 1982. – 264 с.
Методи і критерії оцінювання:
- правильне оформлення звіту і завдання практики, повнота викладення матеріалу (20 балів), опрацювання та посилання на документи, що регламентують даний процес виробництва (25 балів), акуратність оформлення, застосування схем, ілюстрацій (5 балів) (50%);
- усний захист звіту по практиці (50 балів) (50%).