Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Процеси та апарати переробних і харчових виробництв, частина 1

Спеціальність: Галузеве машинобудування
Код дисципліни: 6.133.03.E.128
Кількість кредитів: 3.5
Кафедра: Хімічна інженерія
Лектор: Іващук О.С.
Семестр: 6 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
- основні закономірності процесів та типову апаратуру основних харчових технологій;
- основи розрахунку і конструювання основних видів апаратури харчової технології.
- аналізувати процеси у харчовій технології;
- обгрунтовувати оптимальні режими роботи та технологічні параметри для здійснення процесів у харчовій технології;
- обгрунтовувати оптимальний вибір апаратури для здійснення типових процесів
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:

Фізика


Вища математика


Фізична та колоїдна хімія
Біохімія

Короткий зміст навчальної програми:
Виконання курсового проекту
Рекомендована література:
3.1. Література до теоретичного курсу.
1. Ханик Я.М., Дубинін А.І., Семенишин Є.М. та інш. Процеси та апарати хімічних тех-нологій. Частини I, II, III, IV, V. Видавництво Національного університету «Львівська політехніка».
2. Касаткин А.Г. Основные процессы и аппараты химической технологии . М.: Химия, 1973.- 753 с.
3. Дытнерский Ю.И. Процессы и аппараты химической технологии. Ч. 1-2.-М.:Химия, 2002.- 768 с.
4. Плановский А.М., Рамм В.М., Каган С.З. Процессы и аппараты химической техноло-гии. - М.: Химия, 1968.- 848 с.
5. Малежик І.Ф. і інш. Процеси і апарати харчових виробництв. К.: НУХТ, 2003. – 400с.
6. Стабников В.Н., Баранцев В.И. Процессы и аппараты пищевых производств.-м.:Легкая и пищевая промышленность, 1983.- 328 с.

Методи і критерії оцінювання:
Курсовий проект - 100%

Процеси та апарати переробних і харчових виробництв, частина 1

Спеціальність: Галузеве машинобудування
Код дисципліни: 6.133.03.E.127
Кількість кредитів: 3.5
Кафедра: Проектування та експлуатація машин
Лектор: доцент Майструк Володимир Володимирович
Семестр: 6 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• знати основні закономірності процесів та типову апаратуру основних харчових і переробних технологій, основи розрахунку основних видів апаратури для харчових технологій.
• вміти аналізувати процеси в харчовій і переробній технології, обґрунтовувати оптимальні режими та технологічні параметри для здійснення процесів у харчовій і переробній технології, обґрунтувати оптимальний вибір апаратури для здійснення типових процесів.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Фізика
Математика
Теоретична механіка
Короткий зміст навчальної програми:
Предмет та завдання курсу “Процеси та апарати харчових виробництв”. Класифікація процесів. Гідравлічні машини для переміщення рідин. Переміщення та стиснення газів. Розділення неоднорідних систем. Перемішування рідин. Основні закономірності теплопередачі. Теплопровідність, конвекція, теплове випромінювання. Нагрівання і охолодження. Конденсація.
Рекомендована література:
1. Процеси і апарати харчових виробництв (за ред. Малежика І.Ф). – К.: НУХТ, 2003. – 400 с.
2. Паламарчук І.П., Берник П.С., Стоцько З.А., Яськов В.В., Зозуляк І.А. “Механічні процеси та обладнання переробного та харчового виробництва” Навчальний посібник. – м. Львів: Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”. 2004 – 372с.
3. Берник П.С., Паламарчук І.П., Стоцько З.А., Яськов В.В., Зозуляк І.А. “Тепломасообмінні процеси та обладнання переробного та харчового виробництва” Навчальний посібник. – м. Львів: Видавництво “Бескид Біт. 2006 – 368с.
4. Процеси та апарати харчових виробництв. Збірник задач (під ред. Стабникова В.М.). – К.: Вища школа, 1986.
Методи і критерії оцінювання:
• письмові звіти з практичних робіт, усне опитування, контрольна робота (30%)
• підсумковий контроль (70 %, контрольний захід, іспит): письмово-усна форма (70%)