Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Технологічне обладнання переробних і харчових виробництв

Спеціальність: Галузеве машинобудування
Код дисципліни: 6.133.03.E.137
Кількість кредитів: 4
Кафедра: Проектування та експлуатація машин
Лектор: викладач Ребот Д.П.
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• знати призначення, принципи побудови і функціонування технологічного обладнання для обробки харчових продуктів;
• знати типові робочі органи технологічного обладнання для обробки харчових продуктів, їх конструктивні особливості та технологічні можливості;
• знати методики розрахунків кінематики технологічного обладнання та вибору їх елементів;
• вміти читати, складати та розраховувати кінематичні схеми технологічного обладнання;
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
• Деталі машин
• Розрахунок і проектування машин
• Процеси та апарати харчових виробництв
Короткий зміст навчальної програми:
Загальні відомості про кінематику машин. Елементи приводів машин. Кінематичні схеми. Типові робочі органи для обробки харчових продуктів. Методи розрахунку типових робочих органів. Технологічне обладнання хлібопекарного виробництва. Обладнання для замісу, ділення, формування і вистоювання тіста. Хлібопекарні печі. Технологічне обладнання для виготовлення макаронних виробів. Технологічне обладнання кондитерського виробництва. Обладнання для теплової обробки сировини. Обладнання для виробництва карамелі. Обладнання для виробництва цукерок. Обладнання для виробництва шоколаду та какао порошку.
Рекомендована література:
1. Гулий І.С. та ін. Обладнання підприємств переробної та харчової промисловості. – Вінниця: Нова книга, 2001, - 576 с.
2. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв. За ред. О.Т.Лісовенка. – Київ.: Наукова думка”, 2000. 282 с.
3. Лунин О.Г., Драгилев А.И., Черноиванник А.Я. Технологическое оборудование предприятий кондитерской промышленнсти. – М., " Легкая и пищевая промышленность", 1984.
4. Устройство и эксплуатация оборудования предприятий пищевой промышленности/ Под ред. А.И. Драгилева:, -М.: - М.: Агропромиздат, 1988. – 399 с.
Методи і критерії оцінювання:
• письмові звіти з практичних робіт, усне опитування, контрольна робота (40%)
• підсумковий контроль (60 %, контрольний захід, залік): письмово-усна форма (60%)