Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Педагогічна практика

Спеціальність: Соціальна робота
Код дисципліни: 7.231.01.O.17
Кількість кредитів: 3
Кафедра: Соціологія та соціальна робота
Лектор: доцент Клос Лілія Євгенівна
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• знати: дидактичні, організаційно-педагогічні вимоги до організації, забезпечення та реалізації навчально-виховного процесу у закладах професійної освіти і вищих навчальних закладах, що здійснюють підготовку кадрів для соціальної сфери – соціальних робітників, соціальних працівників, соціальних педагогів;
- уміти: застосувати теоретичні знання із дисципліни «Методика викладання соціальної роботи» в реальних умовах освітнього закладу; виявляти стан навчально-виховної роботи і впровадження передового педагогічного досвіду освітніх закладів; співпрацювати з викладачами, вчителями, класними керівниками; самостійно працювати з навчальними планами, програмами та посібниками, які використовуються для підготовки майбутніх кадрів соціальних працівників, соціальних педагогів; здійснювати самопідготовку до проведення навчальних занять.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
• Технології збереження здоров'я у соціальній сфері;
• Етика соціальної роботи
• Методика викладання соціальної роботи.
Короткий зміст навчальної програми:
Зміст освіти в умовах ступеневої системи підготовки фахівців. Сутність і структура процесу навчання. Специфіка навчального процесу у вищій школі. Основні принципи навчання в умовах професійної підготовки майбутніх соціальних працівників. Методи і засоби навчання у вищій школі. Інноваційні педагогічні технології в підготовці фахівців соціальної сфери. Форми організації навчання у професійно-технічних і вищих навчальних закладах. Підготовка викладача до заняття. Контроль, облік та оцінювання успішності студентів вищих закладів освіти та професійно-технічних навчальних закладів. Особливості модульно-рейтингової системи оцінювання успішності студентів.
Рекомендована література:
• Гайдук Н.М., Клос Л.Є., Ставкова С.Г., Бєляєва С.Я.,Соціальна робота: практична підготовка студентів на освітньо-кваліфікаційному рівні “бакалавр”: Навч.посібник. – Львів: Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2007. – 164 с.
• Теоретико-методичні засади викладання предметів гуманітарного циклу в професійно-технічних навчальних закладах / За ред. Васяновича Г.П. – Львів: Укр.технології. – 2013. – 220 с.
• Клос Л., Матвіїв Р. Методичні вказівки до проходження педагогічної практики студентами магістерської програми спеціальності “соціальна робота”– Львів: Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2009. – 28 с.
Методи і критерії оцінювання:
• усне опитування, виконання завдань практики, оформлення індивідуального завдання і звіту про практику, проведення відкритого заняття (40%)
• підсумковий контроль (контрольний захід, залік): письмово-усна форма (60%)