Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Стандартизація і сертифікація в туризмі
Спеціальність: Туризм
Код дисципліни: 6.242.00.M.70
Кількість кредитів: 6
Кафедра: Туризм
Лектор: доц. Ільницька-Гикавчук Г.Я.
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: заочна
Результати навчання:
знання основних положень державної системи стандартизації України у частині туристичних і готельних послуг; нормативних документів, що стосуються сертифікації туристичних і готельних послуг; порядок, методи, схеми сертифікації, а також перелік характеристик, що підтверджуються під час акредитації чи атестації.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Основи туризмознавства, Правове регулювання туристичної діяльності, Організація підприємницької діяльності в туризмі, Планування діяльності організацій турбізнесу.
Короткий зміст навчальної програми:
Загальні відомості про стандартизацію та сертифікацію. Основні положення державної системи стандартизації. Організація робіт із стандартизації і загальні вимоги до стандартів. Правила і схеми проведення обов’язкової сертифікації туристичних і готельних послуг.
Рекомендована література:
1. Шаповал М.І. Основи стандартизації, управління якістю і сертифікації: Підручник. / М.І. Шаповал. – 3-тє вид., переробл. і доп. – К.: Вид-во Європ. ун-ту, 2002. – 174 с.
2. Козловський Є. В. Правове регулювання туристичної діяльності [текст] : навч. посіб. / Є. В.Козловський. – К. : «Центр учбової літератури», 2015. –272 с.
3. Галасюк С.С. Стандартизація, сертифікація туристичних послуг та ліцензування туристичної діяльності : навч. посібник / С.С. Галасюк. – Одеса : Астропринт, 2011. – 234 с.
2. Козловський Є. В. Правове регулювання туристичної діяльності [текст] : навч. посіб. / Є. В.Козловський. – К. : «Центр учбової літератури», 2015. –272 с.
3. Галасюк С.С. Стандартизація, сертифікація туристичних послуг та ліцензування туристичної діяльності : навч. посібник / С.С. Галасюк. – Одеса : Астропринт, 2011. – 234 с.
Методи і критерії оцінювання:
• Поточний контроль (30 %) — практичні заняття, усне опитування, контрольна робота
• Підсумковий контроль (70%) — диференційований залік
• Підсумковий контроль (70%) — диференційований залік