Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Міжнародні економічні відносини

Спеціальність: Туризм
Код дисципліни: 6.242.02.E.93
Кількість кредитів: 6
Кафедра: Туризм
Лектор: доц. Макар Оксана Павлівна
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: заочна
Результати навчання:
Знати та розуміти суть міжнародних економічних відносин, взаємозв'язків їх форм, суб'єктів та рівнів; вміння аналізувати і оцінювати економічне, політико-правове, соціально-культурне середовище та інфраструктуру міжнародних економічних відносин; принципів і законів розвитку міжнародних економічних відносин; форм, методів і механізмів регулювання міжнародної торгівлі; процесів міжнародного поділу праці, спеціалізації та кооперування.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Міжнародні туристичні організації, Різновиди міжнародних туристичних подорожей.
Короткий зміст навчальної програми:
Міжнародні економічні відносини у світовій економічній системі. Міжнародна економічна діяльність. Середовище міжнародних економічних відносин. Світовий ринок праці. Світовий ринок товарів і послуг. Світова валютна система. Прямі інвестиції та міжнародне виробництво. Міжнародний кредит. Міжнародні розрахунки. Міжнародна регіональна інтеграція. Глобалізація економічного розвитку. Інтеграція України у світову економіку.
Рекомендована література:
1. Міжнародна економіка. Навчальний посібник / Козак Ю.Г., Лук’яненко Д.Г., Макогон Ю.В. та ін. -Вид.2-ге, перероб. та доп.- Київ: Центр навчальної літератури, 2004 .-672с.
2. Міжнародна економіка: Підручник / За ред. В.М. Тарасевича – К.: Центр навчальної літератури, 2006. – 224с.
3. Савельєв Є.В. Міжнародна економіка: теорія міжнародної торгівлі і фінансів: Підручник для магістрантів з міжнародної економіки і державної служби / Савельєв Є.В. - Тернопіль.: Економічна думка, 2002.- 504 с.
Методи і критерії оцінювання:
• Поточний контроль (30 %) — практичні заняття, усне опитування, контрольна робота
• Підсумковий контроль (70%) — диференційований залік