Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Менеджмент у виробництві

Спеціальність: Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів
Код дисципліни: 7.161.08.O.1
Кількість кредитів: 3
Кафедра: Маркетинг і логістика
Лектор: кандидат економічних наук, доцент Таранський І.П.
Семестр: 1 семестр
Форма навчання: заочна
Результати навчання:
У результаті вивчення модуля студент повинен:
Знати:
Основні принципи виробничого менеджменту, функціх та процес упрвління виробничим підприємством, відмінності та порядок формування власного та залученого капіталу підприємства, основни принципи управління технічними ресурсами підприємства, порядок та склад інвестицій підприємства
Уміти:
Управляти технічними, трудовими та інвестиційними ресурсами підприємства; формувати оптимальне співвідношення між власним та залученим капіталом підприємства; обирати ефективні методи управління виробничими потужностями підприємтва; формувати правильну систему оплати праці працівників; встановлювати обгрунтовані норми матеріальних запасів
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
- пререквізити: логістика; статистика;
- кореквізити: фінанси підприємства;
Короткий зміст навчальної програми:
Вступ у виробничий менеджмент. Принципи виробничого менеджменту. Методи виробничого менеджменту. Функції та процес менеджменту. Організаційні структури управління підприємством. Управління ресурсами в умовах хімічного виробництва. Управління технічними ресурсами підприємства. Управління матеріальними ресурсами підприємства. Управління трудовими ресурсами підприємства. Управління інвестиціями підприємства.
Рекомендована література:
1. Андрушків Б.М., Кузьмін О.Є. Основи менеджменту. – Львів, “Світ”, 2005. – 289 с.
2. Балабанова Л.В. Організація праці менеджера: Підручник. – К.: Професіонал, 2007. – 416 с.
3. Дикань Н.В., Борисенко І.І. Менеджмент: Навч. посібн. – К.: Знання, 2008. – 389 с. – (Вища освіта XXІ століття).
4. Кабушкин Н.И. Основы менеджмента, Минск, БГКУ, 2006. – 285 с.
5. Кузьмін О.Є., Мельник О.Г. Основи менеджменту: Підручник. – К.: «Академвидав», 2003. – 416 с.
6. Менеджмент: теорія та практика. – Тарнавська Н.П., Пушкар Р.М., Тернопіль.: “Карт - бланш”, 2007 . – 456 с.
7. Скрипко Т.О., Ланда О.О. Менеджмент: Навч. посібн.- К.: Центр навчальної літератури, 2006. – 176 с.
8. Фінансовий менеджмент: Підручник /Кер. кол. авт. і наук. ред. проф. А.М. Піддєрьогін. – К.: КНЕУ, 2005. – 536 с.
9. Шегда А.В. Менеджмент. Підручник. – К.: Знання, 2014. – 687 с.
10. Юргутіс І.А. , Кравчук І.І. Основи менеджменту: Навч. посібник. – К.: освіта, 2008. – 256 с.
11. Recommended literature:
1. Андрушків Б.М., Кузьмін О.Є. Основи менеджменту. – Львів, “Світ”, 2005. – 289 с.
2. Балабанова Л.В. Організація праці менеджера: Підручник. – К.: Професіонал, 2007. – 416 с.
3. Дикань Н.В., Борисенко І.І. Менеджмент: Навч. посібн. – К.: Знання, 2008. – 389 с. – (Вища освіта XXІ століття).
4. Кабушкин Н.И. Основы менеджмента, Минск, БГКУ, 2006. – 285 с.
5. Кузьмін О.Є., Мельник О.Г. Основи менеджменту: Підручник. – К.: «Академвидав», 2003. – 416 с.
6. Менеджмент: теорія та практика. – Тарнавська Н.П., Пушкар Р.М., Тернопіль.: “Карт - бланш”, 2007 . – 456 с.
7. Скрипко Т.О., Ланда О.О. Менеджмент: Навч. посібн.- К.: Центр навчальної літератури, 2006. – 176 с.
8. Фінансовий менеджмент: Підручник /Кер. кол. авт. і наук. ред. проф. А.М. Піддєрьогін. – К.: КНЕУ, 2005. – 536 с.
9. Шегда А.В. Менеджмент. Підручник. – К.: Знання, 2014. – 687 с.
10. Юргутіс І.А. , Кравчук І.І. Основи менеджменту: Навч. посібник. – К.: освіта, 2008. – 256 с.
Методи і критерії оцінювання:
лекції, практичні заняття, самостійна робота
Поточний контроль (30%): робота на практичних заняттях, усне опитування.
Залікова робота (70% екзамен): семестровий контроль.