Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Інноваційний розвиток підприємства

Спеціальність: Економіка (освітньо-наукова програма)
Код дисципліни: 7.051.01.E.36
Кількість кредитів: 4
Кафедра: Економіка підприємства та інвестицій
Лектор: Ємельянов О.Ю.
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
1. Набуття навичок з аналізування чинників впливу на параметри економічного розвитку підприємства.
2. Отримання вміння вимірювати рівень інноваційного розвитку підприємства.
3. Оволодіння знаннями про ключові поняття, закономірності та сучасні форми інноваційного розвитку суб’єктів підприємницької діяльності, а також про особливості функціонування глобальних науково-технічних та інформаційні комунікації в інноваційній сфері.
4. Набуття навичок з розроблення стратегії та бізнес-моделі інноваційного розвитку підприємства.
5. Отримання вміння оцінювати інноваційний потенціал підприємства та ризик його інноваційної діяльності.
6. Оволодіння знаннями про особливості функціонування національної інноваційної системи, інвестиційне забезпечення інноваційного розвитку підприємства та охорону прав та економіку інтелектуальної власності як складова економічної безпеки інноваційної діяльності.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Економічні інструменти управління проектами і програмами розвитку підприємства
Стратегічне управління підприємством
Фінансовий менеджмент
Тренінг-курс: Процесні моделі в управлінні розвитком підприємства
Контролінг економічних процесів підприємства
Управління економічною безпекою підприємства
Короткий зміст навчальної програми:
Інновації і циклічність економічного розвитку Ключові поняття інноваційного розвитку Вимірювання рівня інноваційного розвитку та чинники його формування Сучасні організаційні форми інноваційного розвитку Глобальні науково-технічні та інформаційні комунікації в інноваційній сфері Інфраструктура ринку інновацій Державна підтримка інноваційного підприємництва Національні інноваційні системи Маркетинг інновацій Стратегії та бізнес-моделі інноваційного розвитку підприємства Інноваційний потенціал підприємства Інвестиційне забезпечення інноваційного розвитку підприємства Ризики в інноваційній діяльності та управління ними Охорона прав та економіка інтелектуальної власності як складова економічної безпеки інноваційної діяльності
Рекомендована література:
1. Василенко В. О. Інноваційний менеджмент: [навчальний посібник]. / В. О. Василенко, В. Г. Шматько. – Київ: ЦУЛ, 2003. – 440 с.
2. Вертакова Ю. В. Управление инновациями: теория и практика: [учебное пособие ]. / Ю. В. Вертакова, Е. С. Симоненко. – М.: Эксмо, 2008. – 432 с.
3. Економіка й організація інноваційної діяльності: [підручник] / О. І. Волков, М. П. Денисенко, А. П. Гречан та ін.; [під ред. О. І. Волкова, М. П. Денисенка]. – К.: ВД “Професіонал”, 2004. – 960 с.
Методи і критерії оцінювання:
1. Поточний контроль:
- оцінювання знань на практичних заняттях (обговорення та виконання практичних завдань; участь в ділових іграх та тренінгу);
- оцінювання виконання та захисту розрахункових (контрольних) робіт (правильність обчислень, коректність висновків та рекомендацій; правильність, повнота та лаконічність відповіді під час захисту роботи).
2. Екзаменаційний контроль: оцінювання письмової та усної компоненти.