Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Practice, Part 1

Major: Professional Education (Food Processing Technologies)
Code of Subject: 6.015.21.O.53
Credits: 5
Department: Organic Products Technology
Lecturer: Associate Professor Daria Kichura
Semester: 4 семестр
Mode of Study: денна
Learning outcomes:
– knowledge of the theoretical and practical of the food of the bases fundamental food products;
– ability to explain the influence of fundamental food products on the quality parameters of them;
– ability to analyze trends in the selection of functionalized food products for the technology of fellow;
– be able to make rational technological solutions competently and safely used food raw material.
Required prior and related subjects:
prerequisites:
• Food Technology
• Biochemistry
• The theoretical basis of food production.
co-requisites:
• Microbiology of Food Production
• Healthy Food Technology
• Food Chemistry
• Fermentation Products Technology
Summary of the subject:
Food and biological value of product functionality. Development of a diet of functional nutrition on the basis of grain raw materials. A diet based on dairy products. A diet based on dietary meat. The diet is based on red meat. A seafood diet. A diet based on vegetables. Fruit-based diet.
Recommended Books:
1. Капрельянц, Л. В. Функціональні продукти: монографія / Л. В. Капрельянц, К. Г. Іоргачова. – Одеса: Друк, 2003. – 312 с.
2. Павлюк, Р. Ю. Новые технологии биологически активных растительных добавок и их использование в продуктах иммуномодулирующего и радиозащитного действия: монография / Р. Ю. Павлюк, А. И Черевко, В. В. Погарская и др. – Харьк. гос. академия технол. и орг. питания; Укр. национальный ун-т пищ. технологий. – Харьков; Киев, 2002. – 205 с.
3.Домарецький В. А., Біологічні та фізико-хімічні основи харчових технологій: монографія / 5. В. А. Домарецький, А. М. Куц, О. Ю. Шевченко, В. А. Піддубний, Р. М. Леус, І. В. Мельник; ред.: В. А. Домарецький; МОНМС України, Нац. ун-т харч. технологій. - К. : Фенікс, 2011. - 696 c.
4.Клещев Н. Ф. Общая промышленная биотехнология: Технология бродильных производств : учеб. пособие / Н. Ф. Клещев, М. П. Бенько. – Харьков: НТУ «ХПИ», 2007. – 200 с.
Assessment methods and criteria:
• written reports on laboratory work, summary referens (30%)
• final control (70 %, control measure, test): written-oral form (70%)