Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Хімія і технологія харчових добавок (курсова робота)

Спеціальність: Хімічні технології та інженерія
Код дисципліни: 6.161.08.E.203
Кількість кредитів: 2
Кафедра: Органічна хімія
Лектор: к.х.н., доц. Панченко Ю.В.
Семестр: 6 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
Метою виконання курсової роботи є закріплення і поглиблення знань студентів з курсу „Хімія та технологія харчових добавок”, набуття навичок глибокого самостійного опрацювання матеріалу з визначеної теми, формування вмінь аналізу знайденого матеріалу та формулювання висновків з проведеної роботи.
Курсова робота повинна містити наступні розділи:
1. Зміст.
2. Вступ.
3. Характеристика готового продукту.
4. Огляд ринку продукту.
5. Огляд методів виробництва продукту, вибір оптимального варіанту.
6. Функціональна та технологічна схема виробництва, опис сировини, методів контролю та показників якості продукту.
7. Висновки.
8. Додатки.
9. Список літератури.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
• Хімія продовольчої сировини та продуктів харчування
• Хімія та технологія харчових добавок
Короткий зміст навчальної програми:
У курсовій роботі описуються (згідно стандарту) основні характеристики та можливі сфери застосування певної харчової добавки. Наводяться відомості про обсяги виробництва в Україні і світі, огляд тенденцій розвитку ринку продукції. Аналізуються відомі методи виробництва харчової добавки і вибирається оптимальний варіант. Наводяться функціональна та технологічна схема виробництва з описом основного технологічного обладнання. Наводяться методи контролю технологічного процесу та показники якості готового продукту. При можливості в якості додатку до курсової роботи додається копія стандарту на продукт та методики аналізів.
Рекомендована література:
1. Хімія, технологія та застосування харчових добавок: Методичні вказівки до виконання курсової роботи для студентів базового напряму 0916 ”Хімічна технологія та інженерія” спеціальності 7.091628 “Хімічна технологія харчових добавок та косметичних засобів” /Укл. В.П.Васильєв, Ю.В.Панченко, Ю.Б.Стецишин, С.А.Воронов. – Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2010. – 16 с.
2. Панченко Ю.В., Васильєв В.П., Воронов С.А. Хімія, технологія та застосування харчових добавок, ч. 1: Конспект лекцій для студентів базового напряму 0916 “Хімічна технологія та інженерія». – Львів: Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2008. – 92 с.
3. Ластухін Ю.О. Харчові добавки. Е-коди. Будова. Одержання, Властивості. Навч. посібник. - Львів: Центр Європи, 2009. – 836 с.
4. Сарафанова Л.А. Пищевые добавки: Энциклопедия.- СПб.: ГИОРД, 2004.– 808 с.
5. Нечаев А.П., Кочеткова А.А., Зайцев А.Н. Пищевые добавки. – М.: Колос, Колос-Пресс, 2002. – 256 с.
6. Нечаев А.П., Кочеткова А.А. Пищевые и биологически активные добавки, ароматизаторы и технологические вспомагательные средства. Учебное пособие. СПб: ГИОРД, 2007. – 248 с.
Методи і критерії оцінювання:
Здається друкований текст курсової роботи.
Підсумковий контроль – усний захист (100%).