Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Технологія харчових виробництв, частина 1

Спеціальність: Хімічні технології та інженерія
Код дисципліни: 6.161.08.E.206
Кількість кредитів: 7
Кафедра: Органічна хімія
Лектор: к.х.н., доцент Васильєв Віктор Петрович
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
1. Знати структуру харчової промисловості України.
2. Знати про принципи класифікації та склад харчової сировини.
3. Знати основні технологічні терміни та поняття.
4. Розуміти основні принципи організації харчових виробництв.
5. Знати технології зберігання зерна, виробництва борошна, круп, макаронів, хліба, кондитерських виробів, крохмалю та патоки.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Попередні навчальні дисципліни:
• процеси та апарати хімічних технологій
• хімія продовольчої сировини та продуктів харчування
Короткий зміст навчальної програми:
У навчальній дисципліні «Технологія харчових виробництв, ч.1» розглядаються питання організації агропромислового комплексу України, класифікації та складу продовольчої сировини, взаємодії харчових виробництв з довкіллям, основні технологічні терміни та поняття, кінетичні та технологічні закономірності харчових технологій, а також технології зберігання зерна, виробництва борошна, круп, макаронів, хліба, кондитерських виробів, крохмалю та патоки.
Рекомендована література:
1. Домарецький В.А., Остапчук М.В., Українець А.І. Технологія харчових продуктів: Підручник /За ред. д-ра техн. наук, проф.. А.І.Українця. –К.: НУХТ, 2003. –572 с.
2. ТоважнянськийЛ.Л., Бухкало С.І., Капустенко П.О., Орлова Є.І.Загальна технологія харчових виробництв у прикладах і задачах: Підручник.-К.: Центр навчальної літератури, 2005. –496 с.
3. Плахотін В.Я., Тюрікова І.С., Хомич Г.П. Теоретичні основи технологій харчових виробництв: Навчальний посібник.-К.: Центр навчальної літератури, 2006. –640 с.
4. Технологии пищевых производств. /А.П.Нечаев, И.С.Шуб, О.М.Аношина и др.; Под. ред. А.П.Нечаева. – М.: КолосС, 2008. – 768 с.
Методи і критерії оцінювання:
Два реферата (10%), два колоквіума (40%)
Підсумковий контроль (50%, контрольний захід, екзамен): письмово-усна форма (50%)