Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Технологія та проектування виробництв харчових добавок та компонентів косметики (курсовий проект)
Спеціальність: Хімічні технології та інженерія
Код дисципліни: 6.161.08.E.208
Кількість кредитів: 3
Кафедра: Органічна хімія
Лектор: Керівник курсового проекту.
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
Студенти повинні знати:
- хімізм процесів та теоретичні основи технології виробництва харчових добавок за темою проекту;
- сучасні технології хімічного виробництва;
- конструкції та принципи роботи сучасного обладнання та устаткування хімічних виробництв;
- типові методики хіміко-технологічних розрахунків.
Студенти повинні вміти:
- виконувати матеріальні та технологічні розрахунки;
- здійснювати вибір відповідного технологічного обладнання та графічно зображувати технологічний процес.
- хімізм процесів та теоретичні основи технології виробництва харчових добавок за темою проекту;
- сучасні технології хімічного виробництва;
- конструкції та принципи роботи сучасного обладнання та устаткування хімічних виробництв;
- типові методики хіміко-технологічних розрахунків.
Студенти повинні вміти:
- виконувати матеріальні та технологічні розрахунки;
- здійснювати вибір відповідного технологічного обладнання та графічно зображувати технологічний процес.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Процеси та апарати хімічних виробництв”, “Проектування виробництв харчових добавок та косметичних засобів”, “Обладнання для виробництва харчових добавок”, “Технологія харчових виробництв”, “Хімія та технологія косметичних засобів”, “Технології харчових добавок”.
Короткий зміст навчальної програми:
Курсовий проект включає такі розділи: 1. Огляд наукової та науково-технічної літератури за темою проекту. 2. Матеріальні розрахунки процесу. 3. Опис технологічної схеми виробництва. 4. Розрахунок основного обладнання. 5. Висновки. 6. Список літератури.
Рекомендована література:
Сидоров Ю.І., Влязло Р.Й., Новіков В.П. Процеси і апарати мікробіологічної промисловості. Приклади і задачі. Основи проек-тування виробництв. Навч. посібник. У 3 ч.- ІІІ ч. Основи проектування мікробіологічних виробництв. –Львів: Вид. НУ «Львівська політехніка», 2004. – 252 с.
Сидоров Ю.І., Влязло Р.Й., Новіков В.П. Процеси і апарати мікробіологічної та фамацевтичної промисловості. Навч. посібник.-Львів: «Інтелект-Захід», 2008. – 736 с.
Мельник С.Р., Мельник Ю.Р., Піх З.Г. Розрахунок і проектування технологічних процесів органічного синтезу. Вид. НУ «Львівська політехніка», 2007. – 352 с.
В.П. Перевалов, Г.И. Колдобский. Основы проектирования и оборудование производств тонкого органического синтеза. – М.: Химия, 1997. – 288 с.
Л.З.Альперт. Основы проектирования химических установок. – М.:Высшая школа, 1976.
Методичні вказівки до виконання комплексного курсового проекту з технології та проектування виробництв харчових добавок та косметичних засобів” / Упорядники: Влязло Р.Й., Дончак В.А. та ін., – Львів: НУ “ЛП”, 2009. – 156 с.
Варгафтик Н.Б. Справочник по теплофизическим свойствам газов и жидкостей. – М.: Наука, 1972. – 720 с.
Гороновский И.Т., Назаренко Ю.П., Некряч Е.Ф. Краткий справочник по химии. – К.: Наук. думка, 1987. – 829 с.
Гринберг Я.И. Проектирование химических производств. – М.: Химия, 1970. – 268 с.
Сидоров Ю.І., Влязло Р.Й., Новіков В.П. Процеси і апарати мікробіологічної промисловості. Приклади і задачі. Основи проек-тування виробництв. Навч. посібник. У 3 ч.- ІІІ ч. Основи проектування мікробіологічних виробництв. –Львів: Вид. НУ «Львівська політехніка», 2004. – 252 с.
Сидоров Ю.І., Влязло Р.Й., Новіков В.П. Процеси і апарати мікробіологічної та фамацевтичної промисловості. Навч. посібник.-Львів: «Інтелект-Захід», 2008. – 736 с.
Мельник С.Р., Мельник Ю.Р., Піх З.Г. Розрахунок і проектування технологічних процесів органічного синтезу. Вид. НУ «Львівська політехніка», 2007. – 352 с.
В.П. Перевалов, Г.И. Колдобский. Основы проектирования и оборудование производств тонкого органического синтеза. – М.: Химия, 1997. – 288 с.
Л.З.Альперт. Основы проектирования химических установок. – М.:Высшая школа, 1976.
Методичні вказівки до виконання комплексного курсового проекту з технології та проектування виробництв харчових добавок та косметичних засобів” / Упорядники: Влязло Р.Й., Дончак В.А. та ін., – Львів: НУ “ЛП”, 2009. – 156 с.
Варгафтик Н.Б. Справочник по теплофизическим свойствам газов и жидкостей. – М.: Наука, 1972. – 720 с.
Гороновский И.Т., Назаренко Ю.П., Некряч Е.Ф. Краткий справочник по химии. – К.: Наук. думка, 1987. – 829 с.
Гринберг Я.И. Проектирование химических производств. – М.: Химия, 1970. – 268 с.
Сидоров Ю.І., Влязло Р.Й., Новіков В.П. Процеси і апарати мікробіологічної та фамацевтичної промисловості. Навч. посібник.-Львів: «Інтелект-Захід», 2008. – 736 с.
Мельник С.Р., Мельник Ю.Р., Піх З.Г. Розрахунок і проектування технологічних процесів органічного синтезу. Вид. НУ «Львівська політехніка», 2007. – 352 с.
В.П. Перевалов, Г.И. Колдобский. Основы проектирования и оборудование производств тонкого органического синтеза. – М.: Химия, 1997. – 288 с.
Л.З.Альперт. Основы проектирования химических установок. – М.:Высшая школа, 1976.
Методичні вказівки до виконання комплексного курсового проекту з технології та проектування виробництв харчових добавок та косметичних засобів” / Упорядники: Влязло Р.Й., Дончак В.А. та ін., – Львів: НУ “ЛП”, 2009. – 156 с.
Варгафтик Н.Б. Справочник по теплофизическим свойствам газов и жидкостей. – М.: Наука, 1972. – 720 с.
Гороновский И.Т., Назаренко Ю.П., Некряч Е.Ф. Краткий справочник по химии. – К.: Наук. думка, 1987. – 829 с.
Гринберг Я.И. Проектирование химических производств. – М.: Химия, 1970. – 268 с.
Сидоров Ю.І., Влязло Р.Й., Новіков В.П. Процеси і апарати мікробіологічної промисловості. Приклади і задачі. Основи проек-тування виробництв. Навч. посібник. У 3 ч.- ІІІ ч. Основи проектування мікробіологічних виробництв. –Львів: Вид. НУ «Львівська політехніка», 2004. – 252 с.
Сидоров Ю.І., Влязло Р.Й., Новіков В.П. Процеси і апарати мікробіологічної та фамацевтичної промисловості. Навч. посібник.-Львів: «Інтелект-Захід», 2008. – 736 с.
Мельник С.Р., Мельник Ю.Р., Піх З.Г. Розрахунок і проектування технологічних процесів органічного синтезу. Вид. НУ «Львівська політехніка», 2007. – 352 с.
В.П. Перевалов, Г.И. Колдобский. Основы проектирования и оборудование производств тонкого органического синтеза. – М.: Химия, 1997. – 288 с.
Л.З.Альперт. Основы проектирования химических установок. – М.:Высшая школа, 1976.
Методичні вказівки до виконання комплексного курсового проекту з технології та проектування виробництв харчових добавок та косметичних засобів” / Упорядники: Влязло Р.Й., Дончак В.А. та ін., – Львів: НУ “ЛП”, 2009. – 156 с.
Варгафтик Н.Б. Справочник по теплофизическим свойствам газов и жидкостей. – М.: Наука, 1972. – 720 с.
Гороновский И.Т., Назаренко Ю.П., Некряч Е.Ф. Краткий справочник по химии. – К.: Наук. думка, 1987. – 829 с.
Гринберг Я.И. Проектирование химических производств. – М.: Химия, 1970. – 268 с.
Методи і критерії оцінювання:
Захист курсового проекту.