Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Практикум, частина 1

Спеціальність: Професійна освіта (Харчові технології)
Код дисципліни: 6.015.21.O.53
Кількість кредитів: 5
Кафедра: Технологія органічних продуктів
Лектор: Доцент Кічура Дарія Богданівна
Семестр: 4 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
– знання теоретичних і практичних основ харчування на основі базових харчових продуктів;
– здатність пояснити вплив базових харчових продуктів на їх якісні показники;
– здатність аналізувати тенденції вибору харчових продуктів для технології приготування їжі;
– вміти приймати раціональні технологічні рішення й безпечно використовувати харчову сировину.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
пререквізити:
• Харчові технології
• Біохімія
• Теоретичні основи харчових виробництв
кореквізити:
• Мікробіологія харчових виробництв
• Технологія оздоровчих харчових продуктів
• Харчова хімія
• Технологія продуктів бродіння
Короткий зміст навчальної програми:
Розроблення раціону функціонального харчування на основі зернової сировини. Раціон харчування на основі кисломолочних продуктів. Раціон харчування на основі дієтичного м'яса. Раціон харчування на основі червоного м'яса. Раціон харчування на основі морепродуктів. Раціон харчування на основі овочів. Раціон харчування на основі фруктів.
Рекомендована література:
1. Капрельянц, Л. В. Функціональні продукти: монографія / Л. В. Капрельянц, К. Г. Іоргачова. – Одеса: Друк, 2003. – 312 с.
2. Павлюк, Р. Ю. Новые технологии биологически активных растительных добавок и их использование в продуктах иммуномодулирующего и радиозащитного действия: монография / Р. Ю. Павлюк, А. И Черевко, В. В. Погарская и др. – Харьк. гос. академия технол. и орг. питания; Укр. национальный ун-т пищ. технологий. – Харьков; Киев, 2002. – 205 с.
3.Домарецький В. А., Біологічні та фізико-хімічні основи харчових технологій: монографія / 5. В. А. Домарецький, А. М. Куц, О. Ю. Шевченко, В. А. Піддубний, Р. М. Леус, І. В. Мельник; ред.: В. А. Домарецький; МОНМС України, Нац. ун-т харч. технологій. - К. : Фенікс, 2011. - 696 c.
4.Клещев Н. Ф. Общая промышленная биотехнология: Технология бродильных производств : учеб. пособие / Н. Ф. Клещев, М. П. Бенько. – Харьков: НТУ «ХПИ», 2007. – 200 с.
Методи і критерії оцінювання:
• письмові звіти з лабораторних робіт, реферат (30%)
• підсумковий контроль (70 %, контрольний захід, залік): письмово-усна форма (70%)