Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Харчові технології, частина 1

Спеціальність: Професійна освіта (Харчові технології)
Код дисципліни: 6.015.21.E.82
Кількість кредитів: 5
Кафедра: Технологія органічних продуктів
Лектор: Реутський Віктор Володимирович
Семестр: 4 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
загальні відомості про сировину харчових виробництв;
• наукові основи технології харчових виробництв;
• основи технології виробництва харчових продуктів, виробництво яких базується на рослинній та тваринній сировині;
• інформація про взаємозв’язок між технологіями різних продуктів.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Вища математика
Фізика
Органічна хімія
Теоретичні основи харчових технологій
Технологія галузі
Проектування підприємств галузі
Технологічне обладнання галузі
Короткий зміст навчальної програми:
Вступ. Предмет, зміст і основні розділи курсу. Харчові продукти. Роль харчових продуктів в організмі. Склад харчових продуктів і властивості складових частин. Нормування якості харчових продуктів. Сировина харчових виробництв. Зберігання сировини. Наукові основи харчових технологій. Матеріальні баланси харчових технологій Теплові баланси харчових технологій Технологія хліба. Технологія макаронних виробів. Технологія кондитерських виробництв. Технологія цукрового виробництва. Технологія крохмалю і крохмалопродуктів. Технологія жирів і масел. Технологія спирту Технологія пива Технологія вина
Рекомендована література:
1. Кічура Д. Б., Реутський В. В. Загальна технологія харчових виробництв: Конспект лекцій ? Львів: Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2006. 138 с.
2. Технология пищевых производств / А.П.Нечаев, И.С.Шуб, О.М.Аношина и др.; Под ред. А.П.Нечаев. – М.:Колос, 2005.- 768 с.
Методи і критерії оцінювання:
Семестровий контроль – іспит - 60 балів.
Поточний контроль – письмовий контроль (звіт з лабораторної роботи), письмовий експресс-контроль - 40 балів.