Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Моделювання екопідприємницьких структур (курсовий проект)
Спеціальність: Публічне управління та адміністрування
Код дисципліни: 6.281.06.E.372
Кількість кредитів: 3
Кафедра: Підприємництво та екологічна експертиза товарів
Лектор: Викладачі кафедри підприємництва та екологічної експертизи товарів
Семестр: 6 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• знати: теоретичні засади публічного управління у сфері креативних індустрій; суть, закони, принципи і механізми публічного управління у сфері креативних індустрій;
• вміти: проводити моніторинг та контроль управлінських рішень на національному, регіональному та місцевому рівнях у сфері креативних індустрій; розробляти та впроваджувати заходи із забезпечення результативного та ефективного публічного управління у сфері креативних індустрій.
• вміти: проводити моніторинг та контроль управлінських рішень на національному, регіональному та місцевому рівнях у сфері креативних індустрій; розробляти та впроваджувати заходи із забезпечення результативного та ефективного публічного управління у сфері креативних індустрій.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
- Економіко-екологічні аспекти глобального розвитку;
- Європейські стандарти публічного адміністрування та засади євроінтеграції;
- Управління якістю;
- Екологічний менеджмент;
- Ризики впровадження екотехнологій.
- Європейські стандарти публічного адміністрування та засади євроінтеграції;
- Управління якістю;
- Екологічний менеджмент;
- Ризики впровадження екотехнологій.
Короткий зміст навчальної програми:
Креативні індустрії як об’єкт публічного управління. Основні засади публічного управління у сфері креативних індустрій. Функції та структура публічного управління у сфері креативних індустрій. Методи публічного управління у сфері креативних індустрій. Пріоритети державної політики у сфері креативних індустрій.
Рекомендована література:
1. Mary P. Follett. Creating Democracy, Transforming Management, Tonn, Joan C., New Haven: Yale University Press, 2003. 366 p.
2. UN Creative economy report (2013) «Widening local development pathways.» – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http:// www.unesco.org/culture/pdf/creative-economy-report-2013.pdf.
3. Державне управління та державна служба : словник-довідник / уклад. О. Ю. Оболенський. – К. : КНЕУ, 2005. – 480 с.
4. Енциклопедичний словник з державного управління / уклад. : Ю. П. Сурмін, В. Д. Бакуменко, А. М. Михненко та ін. ; за ред. Ю. В. Ковбасюка, В. П. Трощинського, Ю. П. Сурміна. – К. : НАДУ, 2010. – 820 с.
5. Ковбасюк Ю. В. Державне управління / Ю. В. Ковбасюк, В. Д. Бакуменко // Енциклопедія державного управління : у 8 т. ; Нац. акад. держ. упр. при Президентові України ; наук.-ред. колегія : Ю.В. Ковбасюк (голова) та ін. – К. : НАДУ, 2011. – 748 с.
6. Мельник А. Ф. Державне управління: підручник / А. Ф. Мельник, О. Ю. Оболенський, А. Ю. Васіна. – К. : Знання, 2009. – 582 с. – (Вища освіта ХХ століття).
2. UN Creative economy report (2013) «Widening local development pathways.» – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http:// www.unesco.org/culture/pdf/creative-economy-report-2013.pdf.
3. Державне управління та державна служба : словник-довідник / уклад. О. Ю. Оболенський. – К. : КНЕУ, 2005. – 480 с.
4. Енциклопедичний словник з державного управління / уклад. : Ю. П. Сурмін, В. Д. Бакуменко, А. М. Михненко та ін. ; за ред. Ю. В. Ковбасюка, В. П. Трощинського, Ю. П. Сурміна. – К. : НАДУ, 2010. – 820 с.
5. Ковбасюк Ю. В. Державне управління / Ю. В. Ковбасюк, В. Д. Бакуменко // Енциклопедія державного управління : у 8 т. ; Нац. акад. держ. упр. при Президентові України ; наук.-ред. колегія : Ю.В. Ковбасюк (голова) та ін. – К. : НАДУ, 2011. – 748 с.
6. Мельник А. Ф. Державне управління: підручник / А. Ф. Мельник, О. Ю. Оболенський, А. Ю. Васіна. – К. : Знання, 2009. – 582 с. – (Вища освіта ХХ століття).
Методи і критерії оцінювання:
• поточний контроль (30%) усне опитування;
• підсумковий контроль (70%) іспит.
• підсумковий контроль (70%) іспит.