Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Загальна мікробіологія і вірусологія, частина 1
Спеціальність: Біотехнології та біоінженерія
Код дисципліни: 6.162.00.O.10
Кількість кредитів: 3
Кафедра: Технологія біологічно-активних сполук, фармації та біотехнологія
Лектор: доц., к.б.н., Червецова Вероніка Геннадіївна
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• знання будови про- та еукаріотичних клітин;
• знання морфологічних, культуральних, фізіологічних особливостей мікроорганізмів;
• знання класифікації мікроорганізмів;
•знання будови, розповсюдження та значення вірусів для здоров’я людини;
• знання завдань і напрямів сучасної мікробіології.
• знання морфологічних, культуральних, фізіологічних особливостей мікроорганізмів;
• знання класифікації мікроорганізмів;
•знання будови, розповсюдження та значення вірусів для здоров’я людини;
• знання завдань і напрямів сучасної мікробіології.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
пререквізити:
• органічна хімія;
• анатомія;
• гігієна та асептика і екомоніторинг
кореквезити:
• анатомія, фізіологія та діагностика людини
• органічна хімія;
• анатомія;
• гігієна та асептика і екомоніторинг
кореквезити:
• анатомія, фізіологія та діагностика людини
Короткий зміст навчальної програми:
Предмет, методи і завдання мікробіології. Характеристика існуючих царств живих організмів. Будова дріжджових та плісеневих грибів. Форми і розміри бактерій. Основні принципи класифікації бактерій. Віруси: введення і загальна характеристика. Живлення мікроорганізмів.
Рекомендована література:
1. Мікробіологія: підручник: [для студ.вищ.навч.закл.]/ С. П. Гудзь, С. О. Гнатуш, І. С. Білінська. – Львів: Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка, 2009. – 360 с.
2. Prescott L. M., Harley J. P., Klein D. A. Microbiology, Third Edition. – Dubuque: WCB, 1996. – 936 p.
3. Червецова ВГ. Мікробіологія: консп. лекцій для студентів Інституту хімії та хімічних технологій / В.Г. Червецова. – Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2016. – 176 с.
2. Prescott L. M., Harley J. P., Klein D. A. Microbiology, Third Edition. – Dubuque: WCB, 1996. – 936 p.
3. Червецова ВГ. Мікробіологія: консп. лекцій для студентів Інституту хімії та хімічних технологій / В.Г. Червецова. – Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2016. – 176 с.
Методи і критерії оцінювання:
• Письмово-усний захист лабораторних робіт, письмове опитування, контрольна робота (40 балів)
• Підсумковий контроль (60 балів контрольний захід, залік): письмова форма (60 балів)
• Підсумковий контроль (60 балів контрольний захід, залік): письмова форма (60 балів)