Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Виконання бакалаврської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Екологія
Код дисципліни: 6.101.00.O.74
Кількість кредитів: 9
Кафедра: Екологія та збалансоване природокористування
Лектор: Керівник бакалаврської кваліфікаційної роботи
Семестр: 8 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
Програмні компетентності:
• набуття навичок в науково-дослідній роботі студента завдяки організації роботи із науково-технічною документацією, використання сучасних інформаційних ресурсів для екологічних досліджень та оформлення публікацій.
• здатність до опанування міжнародного та вітчизняного досвіду вирішення регіональних та транскордонних екологічних проблем.
• здатність проведення досліджень на відповідному рівні та забезпечувати якість виконуваних робіт.
Програмні результати:
• розв’язувати проблеми у сфері захисту навколишнього середовища із застосуванням загальноприйнятих та/або стандартних підходів та міжнародного і вітчизняного досвіду.
• уміти проводити пошук інформації з використанням відповідних джерел для прийняття обґрунтованих рішень, демонструвати навички оцінювання непередбачуваних екологічних проблем і обдуманого вибору шляхів їх вирішення та уміти формувати ефективні комунікаційні стратегії з метою донесення ідей, проблем, рішень та власного досвіду в сфері екології.
Результати навчання:
1. Здатність застосовувати знання та розуміння для проектування, удосконалення та експлуатації існуючих промислових технологічних схем для очищення газодимових викидів, стічних вод.
2. Здатність брати участь у розробці проектів, направлених на оптимальне управління та поводження з виробничими та муніципальними відходами.
3. Навички використовувати спеціалізоване програмне забезпечення, ГІС-технології екологічних досліджень щодо оцінки негативного впливу виробництва на навколишнє середовище.
4. Знання і практичні навички із біології і мікробіології, хімії і біогеохімії, екології людини і екотоксикології для дослідження стану довкілля і можливих перетворень забруднюючих речовин в природному середовищі.
5. Використовувати знання екології ландшафтів та особливостей формування екомережі для збереження біорізноманіття.
6. Використання знань із інженерної екології, техноекології та промислової екології щодо оцінювання ступеня екологічних ризиків виробництва.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
• всі дисципліни напряму підготовки бакалавра за кваліфікацією «Екологія»
Короткий зміст навчальної програми:
Вихідні дані для виконання бакалаврської кваліфікаційної роботи. Робота є самостійним науковим дослідженням студента, що виконується на завершальному етапі навчання. Студент здійснює підготовку й написання БКР під керівництвом керівника в установлені терміни відповідно до індивідуального плану. Предметом БКР є оцінювання, аналіз, прогнозування на тематичних картах стану об’єктів довкілля, впливу на цей стан антропогенної діяльності та виявлення шляхів підвищення стійкості екологічних систем; розробка підходів щодо зменшення негативного антропогенного впливу та захисту природних екосистем; контроль та управління якістю навколишнього середовища; моделювання та прогнозування його стану з урахуванням основ екологічної безпеки.
Рекомендована література:
М.С. Мальований. Бакалаврська дипломна робота: Методичні вказівки до виконання бакалаврської дипломної роботи для бакалаврів напряму підготовки 6.040106 «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування». /Львів: Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2015. – 12с.
Методи і критерії оцінювання:
• підсумковий контроль: захист бакалаврської кваліфікаційної роботи (100 %)