Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Інноваційні харчові технології
Спеціальність: Технології продуктів бродіння і виноробства
Код дисципліни: 7.181.01.O.2
Кількість кредитів: 7
Кафедра: Технологія органічних продуктів
Лектор: доцент Косів Руслана Богданівна
Семестр: 1 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
знати теоретичні та практичні основи інноваційних харчових технологій, сучасні технологічні схеми та режими, способи підвищення якості продукції та зменшення витрати матеріальних і енергетичних ресурсів, створення безвiдходних технологій; вміти аналізувати та прогнозувати тенденції розвитку харчових технологій, виявляти та вирішувати проблеми в харчовій галузі; мати уявлення про сучасний стан, актуальні проблеми, основні завдання і напрями розвитку харчової промисловості
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
• Теоретичні основи харчових технологій,
• Харчові технології
• Методологія наукових досліджень
• Харчові технології
• Методологія наукових досліджень
Короткий зміст навчальної програми:
Сучасні та вдосконалені конкурентоспроможні харчові технології, нові види сировини, сучасні способи інтенсифікації виробництв, способи і методи підвищення якості та цінності продуктів, збільшення тривалості їх зберігання. Наукові, технологічні та технічні основи пошуку, підготовки та реалізації інновацій, які дозволяють підвищити ефективність виробництва існуючих і/або нових харчових продуктів з поліпшеними характеристиками
Рекомендована література:
1. Інноваційні технології продуктів бродіння і виноробства: підручник / С. В. Іванов, В. А. Домарецький, В. Л. Прибильський [та ін.]. – К.: НУХТ, 2012. – 487 с.
2. Шиян, П. Л. Інноваційні технології спиртової промисловості. Теорія і практика: монографія / П. Л. Шиян, В. В. Сосницький, С. Т. Олійнічук. – К.: «Асканія», 2009. – 424 с.
3. Современные технологии и оборудование свеклосахарного производства / В. О. Штангеев, В. Т. Кобер, Л. Г. Белостоцкий и др. – К.: Цукор України, 2003. – 352 с.
4. Васюкова, А. Т. Современные технологии хлебопечения: Учебно-практическое пособие / А. Т. Васюкова, В. Ф. Пучкова. – 3-е изд. – М.: ИТК «Дашков и Ко», 2011. – 224 с.
2. Шиян, П. Л. Інноваційні технології спиртової промисловості. Теорія і практика: монографія / П. Л. Шиян, В. В. Сосницький, С. Т. Олійнічук. – К.: «Асканія», 2009. – 424 с.
3. Современные технологии и оборудование свеклосахарного производства / В. О. Штангеев, В. Т. Кобер, Л. Г. Белостоцкий и др. – К.: Цукор України, 2003. – 352 с.
4. Васюкова, А. Т. Современные технологии хлебопечения: Учебно-практическое пособие / А. Т. Васюкова, В. Ф. Пучкова. – 3-е изд. – М.: ИТК «Дашков и Ко», 2011. – 224 с.
Методи і критерії оцінювання:
• письмові звіти з лабораторних робіт, письмово-усний контроль (30%)
• підсумковий контроль (екзамен): письмово-усна форма (70%)
• підсумковий контроль (екзамен): письмово-усна форма (70%)