Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Технологїї продуктів бродіння і виноробства (курсовий проект)
Спеціальність: Технології продуктів бродіння і виноробства
Код дисципліни: 7.181.01.O.8
Кількість кредитів: 3
Кафедра: Технологія органічних продуктів
Лектор: доцент Косів Руслана Богданівна
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
знати методику технологічного проектування, характеристику основних і вторинних ресурсів та способи їх використання, заходи з охорони довкілля; здійснювати вибір технологічних способів переробки сировини для виробництва харчових продуктів; виконувати технологічну схему, креслення планів і розрізів приміщень з обладнанням і пристроями механізації, технологічні та енергетичні розрахунки; вміти комплексно вирішувати питання технологічного проектування, доповідати положення проекту, пояснювати його перспективні рішення
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Теоретичні основи харчових технологій
Харчові технології
Контроль якості та безпеки харчових продуктів
Процеси і апарати харчових виробництв
Технології продуктів бродіння
Обладнання харчових виробництв
Компонування обладнання
Харчові технології
Контроль якості та безпеки харчових продуктів
Процеси і апарати харчових виробництв
Технології продуктів бродіння
Обладнання харчових виробництв
Компонування обладнання
Короткий зміст навчальної програми:
Характеристика готової продукції, сировини, напівпродуктів, допоміжних матеріалів та енергетичних засобів. Науково-теоретичні основи проекту. Технологічна схема. Технологічні розрахунки. Компонування технологічного обладнання. Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва. Заходи з охорони довкілля та утилізації відходів виробництва
Рекомендована література:
1. Технология пищевых продуктов / Под ред. А. И. Украинца. – К.: ИД «Аскания», 2008. – 736 с.
2. Технология пищевых производств / Под ред. А. П. Нечаева. – М.: КолосС, 2005. – 768 с.
3. Загальна технологія харчової промисловості у прикладах і задачах / Л. Л. Товажнянський, С. І. Бухкало, П. О. Капустенко та ін. – К.: Центр учбової літератури, 2011. – 832 с.
4. Процеси і апарати харчових виробництв. Курсове проектування: Навч. Посіб. / За ред. І. Ф. Малежика. – К.: НУХТ, 2012. – 543 с.
4. Методичні вказівки до виконання курсового проекту для студентів денної та заочної форм навчання / Укл.: Косів Р. Б., Лудин А. М., Паляниця Л. Я., Березовська Н. І. – Львів: Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2012. – 20 с. (http://vns.lp.edu.ua/enrol/index.php?id=12585)
2. Технология пищевых производств / Под ред. А. П. Нечаева. – М.: КолосС, 2005. – 768 с.
3. Загальна технологія харчової промисловості у прикладах і задачах / Л. Л. Товажнянський, С. І. Бухкало, П. О. Капустенко та ін. – К.: Центр учбової літератури, 2011. – 832 с.
4. Процеси і апарати харчових виробництв. Курсове проектування: Навч. Посіб. / За ред. І. Ф. Малежика. – К.: НУХТ, 2012. – 543 с.
4. Методичні вказівки до виконання курсового проекту для студентів денної та заочної форм навчання / Укл.: Косів Р. Б., Лудин А. М., Паляниця Л. Я., Березовська Н. І. – Львів: Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2012. – 20 с. (http://vns.lp.edu.ua/enrol/index.php?id=12585)
Методи і критерії оцінювання:
підсумковий контроль (залік): усна форма (100%)