Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Технологія солоду

Спеціальність: Технології продуктів бродіння і виноробства
Код дисципліни: 7.181.01.E.23
Кількість кредитів: 7
Кафедра: Технологія органічних продуктів
Лектор: доцент Березовська Наталія Іванівна
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• Мати знання науково-теоретичних основ технологій виробництва різних солодів для пивоварної промисловості і використання їх для оптимізації технологічних процесів.
• Мати уміння здійснювати технологічні розрахунки технологічних процесів виробництва солодів, хіміко-технологічний та мікробіологічний контроль якості.
• Вміти розробляти та складати технологічні схеми замочування,пророщування та сушіння солодів
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
• Технологія спирту та лікеро-горілчаних напоїв
• Інноваційні харчові технології
• Мікробіологія продуктів бродіння і виноробства
• Технологія пива та безалкогольних напоїв
Короткий зміст навчальної програми:
Сировина для виробництва пивоварного солоду. Технологія підготовки зерна до солодування. Технологія замочування, пророщування та сушіння світлого ячмінного пивоварного солоду. Технологія темного, карамельного, паленого та інших солодів. Технологія житнього та пшеничного солодів.
Рекомендована література:
1. Кунце В. Технология солода и пива. Перевод с немецкого. — СПб.: Профессия, 2001. — 912 с.
2. Домарецький В.А. Технологія солоду та пива. Інкос: Київ,2004,-426с.
3. Технология солоду, пива та безалкогольних напоїв у задачах і прикладах: Навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів / А. Є. Мелетьев, В. А. Домарецкий, С. Р. Тодосійчук, А. М. Куц та ін. – К.: НУХТ, 2007.– 256 с.

Методи і критерії оцінювання:
• письмові звіти з лабораторних робіт, усне опитування, контрольна робота (30%)
• підсумковий контроль (70 %, контрольний захід, екзамен): письмово-усна форма (70%)