Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Технологія пива та безалкогольних напоїв
Спеціальність: Технології продуктів бродіння і виноробства
Код дисципліни: 7.181.01.E.19
Кількість кредитів: 7
Кафедра: Технологія органічних продуктів
Лектор: доцент Березовська Наталія Іванівна
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• Мати знання науково-теоретичних основ сучасних технологій пива та безалкогольних напоїв напоїв та перспектив їх розвитку в Україні та за її межами.
• Мати уміння здійснювати технологічні розрахунки технологічних стадій виробництва пива, безалкогольних напоїв з урахуванням властивостей та видів сировини.
• Вміти розробляти та складати технологічні схеми, приймати рішення у разі нестандартних ситуацій, забезпечувати оптимізацію технологічних процесів.
• Мати уміння здійснювати технологічні розрахунки технологічних стадій виробництва пива, безалкогольних напоїв з урахуванням властивостей та видів сировини.
• Вміти розробляти та складати технологічні схеми, приймати рішення у разі нестандартних ситуацій, забезпечувати оптимізацію технологічних процесів.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
• Технологія спирту та лікеро-горілчаних напоїв
• Інноваційні харчові технології
• Мікробіологія продуктів бродіння і виноробства
• Технологія дріжджів
• Інноваційні харчові технології
• Мікробіологія продуктів бродіння і виноробства
• Технологія дріжджів
Короткий зміст навчальної програми:
Характеристика сировини для одержання пива, безалкогольних напоїв і квасу. Технологія приготування пивного сусла та пива. Розведення чистих культур пивних дріжджів. Покращення якості технологічної води. Технологія приготування безалкогольних напоїв. Технології приготування квасного сусла.та квасу.
Рекомендована література:
1. Кунце В..Технология солода и пива. –М.: Профессия : 2001, 912с
2. Технология солоду, пива та безалкогольних напоїв у задачах і прикладах: Навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів / А. Є. Мелетьев, В. А. Домарецкий, С. Р. Тодосійчук, А. М. Куц та ін. – К.: НУХТ, 2007.– 256 с.
3. Шуманн Г.Безалкогольные напитки: сырье, технология, нормативы/ пер. с нем. Под общ.науч.ред. А.В.Орещенко и Л.Н.Беневоленской.- СПб: Профессия, 2004.-278с.
2. Технология солоду, пива та безалкогольних напоїв у задачах і прикладах: Навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів / А. Є. Мелетьев, В. А. Домарецкий, С. Р. Тодосійчук, А. М. Куц та ін. – К.: НУХТ, 2007.– 256 с.
3. Шуманн Г.Безалкогольные напитки: сырье, технология, нормативы/ пер. с нем. Под общ.науч.ред. А.В.Орещенко и Л.Н.Беневоленской.- СПб: Профессия, 2004.-278с.
Методи і критерії оцінювання:
• письмові звіти з лабораторних робіт, усне опитування, контрольна робота (30%)
• підсумковий контроль ( контрольний захід, екзамен): письмово-усна форма (70%)
• підсумковий контроль ( контрольний захід, екзамен): письмово-усна форма (70%)