Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Біотехнологія органічних кислот
Спеціальність: Технології продуктів бродіння і виноробства
Код дисципліни: 7.181.01.E.20
Кількість кредитів: 8
Кафедра: Технологія органічних продуктів
Лектор: Доцент Кічура Дарія Богданівна
Семестр: 1 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• знати теоретичні основи біотехнологічних процесів, що лежать в основі технологій органічних кислот;
• знати фізіологічні, мікробіологічні та хімічні особливості мікроорганізмів, які використовують при виробництві органічних кислот;
• вміти оцінити вплив технологічних чинників при виробництві органічних кислот;
• вміти управляти виробничими процесами, приймати технологічні рішення для забезпечення безперервної роботи виробництва;
• мати уявлення про сучасний стан, актуальні проблеми, основні завдання і напрями розвитку органічних кислот.
• знати теоретичні основи біотехнологічних процесів, що лежать в основі технологій органічних кислот;
• знати фізіологічні, мікробіологічні та хімічні особливості мікроорганізмів, які використовують при виробництві органічних кислот;
• вміти оцінити вплив технологічних чинників при виробництві органічних кислот;
• вміти управляти виробничими процесами, приймати технологічні рішення для забезпечення безперервної роботи виробництва;
• мати уявлення про сучасний стан, актуальні проблеми, основні завдання і напрями розвитку органічних кислот.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
пререквізити:
• біохімія бродильних виробництв;
• інноваційні харчові технології;
кореквізити:
• мікробіологія продуктів бродіння та виноробства;
• ферментатаивний каталіз;
• технологія пива та безалкогольних напоїв.
пререквізити:
• біохімія бродильних виробництв;
• інноваційні харчові технології;
кореквізити:
• мікробіологія продуктів бродіння та виноробства;
• ферментатаивний каталіз;
• технологія пива та безалкогольних напоїв.
Короткий зміст навчальної програми:
Роль у процесах життєдіяльності різного виду мікроорганізмів. Одержання органічних кислот: насичених, ненасичених, моно-, ди- та, оксикислот, а також кетокислот. Технологічні аспекти одержання амінокислот. Мікробіологічна трансформація органічних кислот. Ферментні препарати, що приймають участь в синтезі кислот.
Рекомендована література:
1. Кічура Д. Б. Технологічні аспекти одержання кисневмісних сполук. Методичні вказівки. – Львів, 2014. – 39 с.
2. Кічура Д. Б. Одержання кисневмісних сполук. Кончпект лекцій. – Львів, 2012. – 163 с.
3. Інноваційні технології продуктів бродіння і виноробства: підручник / С. В. Іванов, В. А. Домарецький, В. Л. Прибильський [та ін.]. – К.: НУХТ, 2012. – 487 с.
4. Экология микроорганизмов. Под ред. А. И. Нетрусова –М. ACADEM, 2004 – 272с.
2. Кічура Д. Б. Одержання кисневмісних сполук. Кончпект лекцій. – Львів, 2012. – 163 с.
3. Інноваційні технології продуктів бродіння і виноробства: підручник / С. В. Іванов, В. А. Домарецький, В. Л. Прибильський [та ін.]. – К.: НУХТ, 2012. – 487 с.
4. Экология микроорганизмов. Под ред. А. И. Нетрусова –М. ACADEM, 2004 – 272с.
Методи і критерії оцінювання:
• письмові звіти з лабораторних робіт, усне опитування, контрольна робота (30%)
• підсумковий контроль (70 %, контрольний захід, іспит): письмово-усна форма (70%)
• письмові звіти з лабораторних робіт, усне опитування, контрольна робота (30%)
• підсумковий контроль (70 %, контрольний захід, іспит): письмово-усна форма (70%)