Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Аналітична хімія

Спеціальність: Харчові технології
Код дисципліни: 6.181.00.O.9
Кількість кредитів: 6
Кафедра: Фізична, аналітична та загальна хімія
Лектор: доц. Ларук М.М.
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• знати базові засади аналітичної хімії як науки про якісний та кількісний склад речовин.
• вміти відтворювати методики аналізу за описом.
• розуміти умови проведення аналітичних визначень.
• знати послідовність створення нових методик аналітичного контролю речовин.
• оцінювати метрологічні характеристики результатів аналізу.
• уміти кваліфіковано використовувати лабораторне обладнання та прилади для визначення вмісту речовин.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
• Неорганічна хімія;
• Фізика
• Математика
• Теоретичні основи харчових технологій
• Харчові технології
• Контроль якості та безпеки харчових продуктів
Короткий зміст навчальної програми:
Предмет, завдання, основнi поняття та класифікація методiв аналiтичної хімiї. Титриметричний (об’ємний) аналіз. Методи кислотно-основного титрування. Методи окисно-вiдновного титрування. Комплексонометричнi методи аналiзу. Гравiметричний аналiз. Оптичні методи аналізу. Емісійний спектральний аналіз. Молекулярно-абсорбцiйний аналiз. Хроматографiчні методи аналiзу. Вольтамперометрія. Загальна характеристика методів потенцiометрiї, кондуктометрії та кулонометрії.
Рекомендована література:
1. Аналітична хімія та інструментальні методи аналізу. Д.І. Семенишин, М.М. Ларук: Видавництво Львівської політехніки, 2015.- 148 с.
2. Лурье Ю.Ю. Справочник по аналитической химии.- М.: Химия, 1989. – 448 с.
Методи і критерії оцінювання:
• письмові звіти з лабораторних робіт, усне опитування, контрольна робота (20 %)
• підсумковий контроль (80 %) – диференційований залік