Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Вступ до фаху

Спеціальність: Харчові технології
Код дисципліни: 6.181.00.O.15
Кількість кредитів: 3
Кафедра: Технологія органічних продуктів
Лектор: Професор Дзіняк Богдан Остапович
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• Знати основні положення Закону України "Про вищу освіту"; основні положення освітньо-професійної програми, навчальних і робочих планів підготовки фахівців з спеціальності "Харчові технології" ступенів "бакалавр" і "магістр"; історію університету, його структуру та відомих вчених-педагогів, наукові школи; права та обов'язки студента і викладача; основні технологічні процеси та принципові технологічні схеми виробництва харчових продуктів, показники якості основної сировини, напівпродуктів, товарної продукції та відходів виробництва.
• Уміти накреслити принципову технологічну схему певного виробництва з параметрами основних технологічних процесів та характеристикою отриманих продуктів; дати перелік харчової сировини та основних виробів харчової промисловості, а також головних показників їх якості та екологічної безпеки; користуватися навчальною та науковою літературою, правильно складати список використаних літературних джерел.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
пререквізити:
• Хімія
• Фізика
кореквізити:
• Харчові технології
• Технології продуктів бродіння
Короткий зміст навчальної програми:
Вища освіта в Україні. Підготовка фахівців в Національному університеті «Львівська політехніка». Характеристика харчової промисловості. Основні процеси харчових виробництв. Основна сировина харчових виробництв. Виробництво солоду, пива, безалкогольних напоїв. Виробництво вин. Виробництво бренді (коньяку). Виробництво етилового спирту. Виробництво хлібопекарських дріжджів. Виробництво горілок та лікеро-горілчаних виробів.
Рекомендована література:
1. Закону України "Про вищу освіту".
2. Сайт Національного університету „Львівська політехніка”
3. Валуйко Г.Г., Домарецький В.А., Загоруйко В.О. Технологія вина. - К.: Центр навчальної літератури, 2003.-592с.
4. Шольц-Куліков Є.П., Русаков В.О., Домарецький В.А., Фуркевич В.О. Вступ до харчової технології та інженерії (виноробство)/ За ред. Є.П. Шольца-Кулікова. - К.: УДУХТ, 2000. - 92 с.
5. Технологія спирту. В.О.Маринченко, В.А.Домарецький, П.Л.Шиян, В.М.Швець, П.С.Циганков, І.Д.Жолднер/Під ред. Проф. В.О.Маринченка. – Вінниця: “Поділля – 2000”, 2003. – 496 с.
6. Домарецький В.А. Технологія солоду і пива. – К.: Фірма «Інкос». – 2004. – 426 с.
Методи і критерії оцінювання:
• Виконання контрольної роботи (20%)
• підсумковий контроль (80 %, контрольний захід, диференційований залік): письмово-усна форма (80%)