Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Технологія галузі

Спеціальність: Харчові технології
Код дисципліни: 6.181.01.E.81
Кількість кредитів: 9
Кафедра: Технологія органічних продуктів
Лектор: доцент Косів Руслана Богданівна
Семестр: 6 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
знати структуру галузі та асортимент продуктів, наукові основи, стадії та режими технологій продуктів бродіння, напрями та цілі їх застосування в харчовій промисловості, вимоги нормативних документів до сировини, товарної продукції і відходів виробництва; вміти оцінювати якість сировини та продуктів галузі, здійснювати техно-хімічний контроль виробництв і аналіз параметрів перебігу технологічних процесів, виконувати технологічні розрахунки та креслення принципових технологічних схем; мати уявлення про сучасний стан та перспективи розвитку галузі, комплексну переробку сировини, вади продуктів, причини їх виникнення та шляхи попередження
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
• Технічна мікробіологія
• Теоретичні основи харчових технологій
• Харчові технології
• Контроль якості та безпеки харчових продуктів
Короткий зміст навчальної програми:
Cтруктура галузі, теоретичні та практичні основи, стадії та режими технологій продуктів бродіння (солоду та пива, ректифікованого спирту, хлібопекарських дріжджів, лікеро-горілчаних напоїв, безалкогольних напоїв, квасу, оцту та інших харчових кислот, ферментних препаратів), принципові технологічні схеми виробництв, характеристика сировини, товарної продукції і відходів виробництва та вимоги нормативних документів до їх якості, напрями застосування продуктів бродіння та їх роль у харчових технологіях
Рекомендована література:
1. Ковалевский К. А. Технология бродильных производств : учеб. пособие / К. А. Ковалевский. – К.: «Инкос», 2004. – 340 с.
2. Клещев Н. Ф. Общая промышленная биотехнология: Технология бродильных производств : учеб. пособие / Н. Ф. Клещев, М. П. Бенько. – Харьков: НТУ «ХПИ», 2007. – 200 с.
3. Фараджева Е. Д. Общая технология бродильных производств / Е. Д. Фараджева, В. А. Федоров. – М.: Колос, 2002. – 408 с.
4. http://vns.lp.edu.ua/course/view.php?id=16
Методи і критерії оцінювання:
• письмові звіти з лабораторних робіт, письмово-усний контроль (30%)
• підсумковий контроль (екзамен): письмово-усна форма (70%)