Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Обладнання харчових виробництв
Спеціальність: Харчові технології
Код дисципліни: 6.181.00.O.72
Кількість кредитів: 7
Кафедра: Технологія органічних продуктів
Лектор: доц. Чайківський Т.В.
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
У харчовій промисловості застосовуються різні машини і апарати призначені для механічної переробки сировини, теплової обробки, зброджування, витримки, перегонки, ректифікації, розливу продукції. Знання конструктивних особливостей цього обладнання, методів його технологічного та механічного розрахунку - необхідна передумова успішного керування технологічним процесом.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Процеси і апарати харчових виробництв
Теплотехніка
Теоретичні основи харчових технологій
Харчові технології
Технології продуктів бродіння
Теплотехніка
Теоретичні основи харчових технологій
Харчові технології
Технології продуктів бродіння
Короткий зміст навчальної програми:
Обладнання для підготування сировини на спиртових і пивоварних заводах. Обладнання для одержання і обробки солоду. Технологічне обладнання для виробництва спирту. Технологічне обладнання для виробництва пива. Технологічне обладнання виробництва горілок. Обладнання цехів виготовлення вин та виноматеріалів. Обладнання для виробництва шампанських (ігристих) вин. Обладнання коньячного виробництва. Машини і апарати для переробки відходів виноробства.
Рекомендована література:
1. http://vns.lpnu.ua/
2. Попов В.И., Кретов И.Т., Стабников К.П. Технологическое оборудование предприятий бродильной промышленности. -М.:Пишевая промышленность, 1972. 590с.
3. Халаим А.Ф., Панченко И.Н. Оборудование предприятий спиртовой и ликеро-водочной промышленности. -М.: Пищевая промышленность. 1976. 294с.
4. Яковлев П.М., Харитонов Н.Ф., Алексеенко М.К. Технологическое оборудование винодельческих продприятий. -М.: Пищевая промышленность. 1975. 332с.
2. Попов В.И., Кретов И.Т., Стабников К.П. Технологическое оборудование предприятий бродильной промышленности. -М.:Пишевая промышленность, 1972. 590с.
3. Халаим А.Ф., Панченко И.Н. Оборудование предприятий спиртовой и ликеро-водочной промышленности. -М.: Пищевая промышленность. 1976. 294с.
4. Яковлев П.М., Харитонов Н.Ф., Алексеенко М.К. Технологическое оборудование винодельческих продприятий. -М.: Пищевая промышленность. 1975. 332с.
Методи і критерії оцінювання:
• Поточний контроль (40%) —тести, усне опитування
• Підсумковий контроль (60%) — екзамен
• Підсумковий контроль (60%) — екзамен