Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Харчові технології, частина 2

Спеціальність: Харчові технології
Код дисципліни: 6.181.00.O.60
Кількість кредитів: 7
Кафедра: Технологія органічних продуктів
Лектор: Доцент Мельник Юрій Романович
Семестр: 5 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• знати загальні відомості про сировину основних харчових виробництв;
• знати наукові основи технології харчових виробництв;
• знати основи технології харчових продуктів, які базуються на рослинній та тваринній сировині;
• уміти використовувати інформацію про взаємозв’язок між технологіями різних продуктів
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Пререквізити:
• Органічна хімія
• Біохімія
• Теоретичні основи харчових технологій
Кореквізити:
• Технологія продуктів бродіння
• Обладнання харчових виробництв
Короткий зміст навчальної програми:
Вода і способи водопідготовки в харчовій промисловості. Харчові і біологічно-активні добавки. Технологія ферментних препаратів. Технологія хлібопекарських дріжджів. Технологія харчових кислот і оцту. Технологія квасу. Технологія лікеро-горілчаних виробів. Технологія безалкогольних напоїв. Технологія чаю. Технологія молока і молокопродуктів. Технологія м’яса і м’ясопродуктів. Основні способи дії на мікрофлору продуктів. Технологія плодово-овочевих консервів. Технологія пектину.
Рекомендована література:
1. Домарецький В.А., Остапчук М.В., Українець А.І. Технологія харчових виробництв. – Київ: НУХТ, 2003. – 572 с.
2. Мельник Ю.Р. Електронний навчально-методичний комплекс, який використовується для забезпечення навчальної дисципліни «Загальні технології харчової промисловості (частина 2)» для студентів спеціальності 6.051701 «Харчові технології та інженерія». – Львів: Національний університет «Львівська політехніка», 2014. Режим доступу: http://vns.lp.edu.ua/course/view.php?id=8909.
3. Технология пищевых производств / А.П. Нечаев, И.С. Шуб, О.М. Аношина и др.; Под ред. А.П. Нечаева. – М.:Колос, 2005.- 768 с.
4. Товажнянський Л.Л., Бухкало С.І., Капустенко П.О. та ін. Загальна технологія харчової промисловості у прикладах і задачах. Підручник. – К.: Центр учбової літератури, 2011. – 832 с.
Методи і критерії оцінювання:
• письмові звіти з лабораторних робіт (30%)
• підсумковий контроль (70 %, контрольний захід, екзамен): письмово-усна форма (70%)