Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Технологічна практика

Спеціальність: Харчові технології
Код дисципліни: 6.181.00.O.73
Кількість кредитів: 3
Кафедра: Технологія органічних продуктів
Лектор: Викладачі кафедри
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
Знати структуру, режим роботи і потужність заводу, асортимент і план випуску продукції, число працюючих, основні стадії технологічного процесу, виробничі процеси обробки сировини.
Вміти складати принципову та апаратурно-технологічну схему виробництва, робити ескізи головного технологічного обладнання, навчитися керувати установками безперервної дії, контролювати показники технологічного процесу, якість сировини та готової продукції.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Харчові технології
Технології продуктів бродіння
Технології функціональних харчових продуктів
Обладнання харчових виробництв
Компонування обладнання
Проектування підприємств галузі
Технологічне проектування
Короткий зміст навчальної програми:
Зміст практики на прикладі спиртового заводу. 1. Характеристика заводу та його основні техніка-економічні показники. 2. Оцінка якості сировини, допоміжних матеріалів, цільової, побічної продукції та відходів виробництва. 3. Сировина та її зберігання. 4. Приготування засобів для оцукрення. 5. Приготування сусла. 6. Розмноження чистої культура виробничих дріжджів. 7. Зброджування сусла. 8. Виділення спирту з бражки та його очистка. 9. Відділення прийому та зберігання спирту. 10. Допоміжні виробництва.
Рекомендована література:
1. Регламент технологічного процесу. Паспорти на технологічне устаткування. Робочі інструкції.
2. Технология спирта. / Под ред. проф. Смирнова Н.А. /.-М. Легкая и пищевая промышленность, 1981. '416с.
3. Мальцев П.М. Технология бродильных производств. - .У., Пищевая промышленность, 1980. -560с.
Методи і критерії оцінювання:
Письмовий звіт з практики (30%)
Підсумковий контроль (70 %, залік): письмово-усна форма (70%)