Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Технології полісахаридів
Спеціальність: Харчові технології
Код дисципліни: 6.181.00.M.68
Кількість кредитів: 6
Кафедра: Технологія органічних продуктів
Лектор: доц. Косів Руслана Богданівна
Семестр: 6 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
знати будову і номенклатуру полісахаридів, наукові основи, стадії та режими їх технологій; вміти порівнювати функціонально-технологічні властивості полісахаридів, напрями та цілі їх практичного використання; мати уявлення про основні напрямки розвитку технологій полісахаридів і перспективи їх застосування у харчовій промисловості
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
• Органічна хімія,
• Фізична та колоїдна хімія,
• Теоретичні основи харчових технологій,
• Харчові технології
• Фізична та колоїдна хімія,
• Теоретичні основи харчових технологій,
• Харчові технології
Короткий зміст навчальної програми:
Теоретичні та практичні основи технологій полісахаридів (нативних і модифікованих крохмалів, целюлози та її похідних, агарів, карагінанів, альгінатів, інуліну, пектинів, мікробних полісахаридів, камедей, хітозану), їх будова, класифікація, номенклатура, функціонально-технологічні властивості, гігієнічна регламентація в продуктах харчування, способи застосування та роль у харчових технологіях.
Рекомендована література:
1. Полумбрик М. О. Вуглеводи в харчових продуктах і здоров’я людини / М. О. Полумбрик. – К.: Академперіодика, 2011. – 487 с.
2. Ластухін Ю. О. Харчові добавки. Е-коди. Будова. Одержання. Властивості : навч. посібник / Ю. О. Ластухін. – Львів: Центр Європи, 2009. – 836 с.
3. Аймесон А. Пищевые загустители, стабилизаторы, гелеобразователи / А. Аймесон. – Перев. с англ. С. В. Макарова. – СПб.: ИД «Профессия», 2012. – 408 с.
4. Food polysaccharides and their applications / edited by Allistair M. Stephen, Glyn O. Phillips, Peter A. Williams. – 2nd ed. – Taylor & Francis Group, LLC, 2006. – 712 s.
5. http://vns.lp.edu.ua/course/view.php?id=12586
2. Ластухін Ю. О. Харчові добавки. Е-коди. Будова. Одержання. Властивості : навч. посібник / Ю. О. Ластухін. – Львів: Центр Європи, 2009. – 836 с.
3. Аймесон А. Пищевые загустители, стабилизаторы, гелеобразователи / А. Аймесон. – Перев. с англ. С. В. Макарова. – СПб.: ИД «Профессия», 2012. – 408 с.
4. Food polysaccharides and their applications / edited by Allistair M. Stephen, Glyn O. Phillips, Peter A. Williams. – 2nd ed. – Taylor & Francis Group, LLC, 2006. – 712 s.
5. http://vns.lp.edu.ua/course/view.php?id=12586
Методи і критерії оцінювання:
• письмові звіти з лабораторних робіт, письмово-усний контроль (30%)
• підсумковий контроль (залік): письмово-усна форма (70%)
• підсумковий контроль (залік): письмово-усна форма (70%)