Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Інформатика

Спеціальність: Менеджмент
Код дисципліни: 6.073.00.O.6
Кількість кредитів: 5
Кафедра: Обчислювальна математика та програмування
Лектор: доцент кафедри ОМП Берегова Г. І.
Семестр: 1 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
У результаті вивчення дисципліни студенти повинні:
– володіти компетенціями і вміннями, необхідними для роботи з інформаційними технологіями офісного призначення, зокрема, опрацьовувати ділову текстову документацію, виконувати обчислення в електронних таблицях, створювати і вести бази даних, створювати менеджерські презентації, виконувати інженерні графічні побудови, шукати відомості в інтернеті;
– знати структури даних в інформатиці і методи їх опрацювання, зокрема, методи візуалізації даних;
– знати можливості і призначення сучасних інформаційних систем в галузях економіки і менеджменту, експертних систем, технологій роботи в локальних комп’ютерних мережах, хмарних технологій в інтернеті, навчальних відеосервісів, засобів дистанційного та мобільного навчання і самоосвіти;
– мати поняття про інформаційне моделювання та об’єктно-орієнтоване моделювання та проектування;
– вміти досліджувати моделі навчального, пізнавального і фахового призначення в задачах економіки та менеджменту, зокрема, з використанням середовищ візуального проектування.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Пререквізити: Інформатика (базовий шкільний курс).
Кореквізити: Інформаційні системи в менеджменті.
Короткий зміст навчальної програми:
Поняття інформації та даних, сучасні операційні системи комп’ютерів, програмне забезпечення комп’ютерів і робочого місця економіста, менеджера та офісного працівника: текстові редактори, електронні таблиці, бази даних, презентації; технології інформаційного моделювання і проектування, методи і засоби опрацювання і візуалізації даних; інтернет-технології в навчанні та менеджменті.
Рекомендована література:
1. Каленюк П.І., Демків І.І., Клюйник І.І., Кравець І.Т., Петрович Р.Й. Робота з ПК. Операційні системи WINDOWS і MS DOS. Текстовий редактор WORD. Вступ в INTERNET. Лекції та завдання до лабораторних робіт. Львів, 2014 р. , 209 стор.
2. Каленюк П.І., Демків І.І., Клюйник І.І., Кравець І.Т., Петрович Р.Й. Основи роботи в середовищах MICROSOFT EXCEL і MICROSOFT Access. Застосування SQL та VBA. Лекції та завдання до лабораторних робіт. Львів 2014.
3. Глинський Я.М. Інформатика. Практикум з інформаційних технологій. – Тернопіль, "Підручники і посібники", 2014 р. – 305 с.
4. Інформатика. Віртуальне навчальне середовище ВНС НУ ЛУ: Бакалаврат, 1-й курс, Менеджмент
Методи і критерії оцінювання:
Виконання лабораторних і домашніх робіт (40 балів, захист розрахунково-графічної роботи – 10 балів, поточне тестування і підсумкова контрольна робота – 50 балів, здача диференційованого заліку.